Način rada:  
 
        
 
        
Održano stručno savjetovanje "Kako se pozicionirati u struci sa svrhom zaštite profesije"
ponedjeljak, 18. lipanj 2018 00:00
Radionice i timski rad u Zagrebu

Što fizioterapeute motivira, a što demotivira u radu, kako poboljšati odnos s kolegama i pacijentima, koja je uloga fizioterapeutske dokumentacije te kako vide suradnju s Hrvatskom komorom fizioterapeuta, samo su neka od brojnih pitanja o kojima se diskutiralo prošle subote u Zagrebu. U prostorima HOK-a 16. lipnja održano je stručno savjetovanje „Kako se pozicionirati u struci sa svrhom zaštite profesije“.

Kroz zanimljive radionice i rad u grupama, brojni polaznici savjetovanja osvijestili su važnost održavanja kvalitete u radu u svrhu pozicioniranja struke. Osim edukativne note, imali su prilike i međusobno razmijeniti znanja i vještine te se povezati s kolegama. Uz stručnjake za razvoj ljudskih resursa iz tvrtke RECC, dobili su i niz korisnih savjeta vezanih uz komunikacijske vještine i odnos s pacijentima. 

Sudionici stručnog savjetovanja imali su prilike i iznijeti svoje probleme, ali i prijedloge za poboljšanje rada svih dionika u sustavu fizikalne terapije. Predsjednica Hrvatske komore fizioterapeuta (HKF) Mirjana Grubišić pritom ih je upoznala s ulogom Komore u borbi za veća prava i pozicioniranje fizioterapeuta u zdravstvenom sustavu.

- Zahvaljujući naporima Komore, fizikalna terapija po prvi je puta uvrštena na primarnu razinu zdravstvene zaštite u nacrtu Prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti – istaknula je Mirjana Grubišić, predsjednica Komore.

Priliku za razmjenu kritičkog promišljanja i diskusiju o svim aspektima zdravstvenog sustava vezanih uz fizioterapiju, dosad su imali polaznici stručnog savjetovanja u Osijeku i Zagrebu. Kako bi se fizioterapeutima diljem Hrvatske omogućilo da sudjeluju u proaktivnim radionicama, 30. lipnja savjetovanje će se održati u Rijeci, a najesen i u Splitu
 
 

 
 
 
 
Povratak