Savjetovanje na kojem se povezalo fizioterapeute s aktivnim radom Komore u svrhu zaštite struke
nedjelja, 18. ožujak 2018 00:00

 Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku u subotu, 17.03.2018, održano je prvo od četiri planirana, proaktivna stručna savjetovanja pod temom „Kako se pozicionirati u struci sa svrhom zaštite profesije“.

Kroz dinamične aktivnosti i edukativne radionice polaznike se potaklo na kritičko razmišljanje i proaktivno djelovanje u svrhu osvještavanja važnosti pozicioniranja struke, održavanja kvalitete u pruženim fizioterapijskim uslugama, orijentiranost na pacijenta kao centra usluge, osiguravajući tako poticanje pozitivne i stručne percepcije uloge fizioterapeuta današnjice.

 

 „Zaštita profesije nije samo individualna zadaća Hrvatske Komore fizioterapeuta već i samih članova fizioterapeuta, a čiji djelokrug rada u zdravstvu i socijalnoj skrbi utječe i reflektira se, duboko u socioekenomskoj te gospodarskoj slici Republike Hrvatske“- rekla je Mirjana Grubišić, magistra fizioterapije-predsjednica Komore.

Savjetovanjem je ostvarena otvorenost svih sudionika, organizatora i polaznika, a to je ruka prijateljstva, povezanost i međusobna podrška. Radionice su otvorile mnoga pitanja, ali pružile i mnoge odgovore, međusobnu razmjenu iskustva, znanja, te odlučnost za radom na osobnoj razini; u području komunikacijskih vještina i kontinuiranoj uspostavi te provedbi dobre kliničke prakse. Prema riječima sudionika „ovakav oblik savjetovanja te iskustvo necenzuriranog, otvorenog dijaloga između Komore i njezinih članova, pruža nove poglede na važnost krovne organizacije fizioterapeuta i svjesnost njene uloge u zaštiti, promociji i unapređenju rada fizioterapeutske profesije“.
Hrvatska komora fizioterapeuta zahvaljuje se svim sudionicima i članovima koji su neradni dan iskoristili za rad na sebi, doprinijeli s prijedlozima i poticajima za još bolji rad Hrvatske komore fizioterapeuta, te za ono što je najvažnije, zajedničko i homogeno djelovanje s ciljem zaštite profesije.

O nadolazećim terminima kao i mjestu Savjetovanja, cijenjeni članovi Komore biti će obaviješteni putem službene web stranice i društvene stranice HKF-a.

 

 

Povratak

 


Svjetska konfederacija za fizikalnu terapiju prepoznaje Hrvatsku komoru fizioterapeuta kao jedino ovlašteno tijelo za fizikalnu terapiju u Hrvatskoj. Zaboravili ste lozinku?