VAŽNA OBAVIJEST- UPUTE ZA OBNAVLJANJE LICENCE-za više teksta kliknite ovdje
nedjelja, 20. rujan 2015 00:00

  UPUTE ZA OBNAVLJANJE ODOBRENJA ZA SAMOSTALAN RAD – ( u daljnjem tekstu LICENCA) 

 Kako biste obnovili licencu, potrebno je popuniti obrazac  Zahtjeva za obnavljanje Odobrenja za samostalan rad . Ukoliko ste ispunili potrebne uvjete, dakle imate dovoljan broj bodova i uplatili ste članarinu, dovoljno je samo popuniti i potpisati isti obrazac te ga poslati zajedno s popunjenim i potpisanim obrascem Izjava o poštivanju Kodeksa fizioterapeutske etike i deontologije poštom na adresu:  Hrvatska komora fizioterapeuta, Derenčinova 1, 10000 Zagreb, pp 254.

U tom slučaju ne popunjavate dio obrasca na kojem piše „Zahtjevu prilažem/ne prilažem dodatne dokaze o ispunjavanju uvjeta:“, popunjavate samo dio s općim podacima  (Ime i prezime, Evidencijski broj, OIB, Ustanova zaposlenja, Klasa, Ur.broj). Klasa i Urudžbeni broj nalaze se na Vašem Odobrenju za samostalan rad, na gornjoj lijevoj strani.

Broj bodova i uplata članarine možete provjeriti preko vašeg osobnog Evidencijskog lista na web stranici Komore. 

 

 Ukoliko nemate dovoljan broj bodova, a bili ste na nekom stručnom usavršavanju izvan Republike Hrvatske koje Vam nije evidentirano, trebate poslati dokaze o ispunjavanju uvjeta, a oni su sljedeći: Dokaz o ispunjavanju uvjeta za produženje/obnavljanje odobrenja za samostalan rad jesu potvrde, koje do sada niste predali Hrvatskoj komori fizioterapeuta, a kojima se dokazuje sudjelovanje fizioterapeuta/fizioterapeutskog tehničara/masera kupeljara, radnog terapeuta na stručnim skupovima, tečajevima koji su organizirani izvan Republike Hrvatske, studijski boravci s mentorom te publikacije u Hrvatskoj i inozemstvu i to samo ako je organizator pravna i fizička osoba koja svoju djelatnost ne obavlja na području Republike Hrvatske. Ukoliko imate ovakve dokaze, trebate popuniti obrazac pojedinačnog  Zahtjeva za vrednovanje trajnog usavršavanja i priložiti uz Zahtjev za obnavljanje licence. Svako usavršavanje u okviru zdravstvene ustanove ili vanjskog organizatora a koji je vrednovala Komora sami organizatori su dužni dostaviti Komori popis sudionika. Naime, svaki vanjski organizator  trajnog usavršavanja koji svoju djelatnost obavlja na području Republike Hrvatske i zdravstvena ustanova, ukoliko je takvo trajno usavršavanje vrednovano od Hrvatske komore fizioterapeuta, je objavljeno na web stranici Komore i isti organizator je dužan dostaviti Komori popis sudionika.

Ukoliko ste promijenili prezime, adresu stanovanja ili mjesto zaposlenja, uz Zahtjev za obnavljanje Odobrenja za samostalan rad pošaljite i Zahtjev za promjenu i nadopunu podataka (i presliku Vjenčanog lista ako ste promijenili prezime).

 

Troškovi postupka obnavljanja licence se ne naplaćuju.

Zahtjevi za obnavljanje licence  šalju se  mjesec dana prije isteka Odobrenja, što znači, ako Vam Odobrenje traje do 31.12. 2015., Zahtjev možete slati do 1. prosinca 2015.

Novi Pravilnik o izdavanju, obnavljanju i oduzimanju odobrenja za samostalan rad (Licenca)

OBRAZCI:

1.      Zahtjev za obnavljanje odobrenja za samostalan rad – Licence

2.      Izjava o poštivanju kodeksa

 

 

Povratak

 

  


Svjetska konfederacija za fizikalnu terapiju prepoznaje Hrvatsku komoru fizioterapeuta kao jedino ovlašteno tijelo za fizikalnu terapiju u Hrvatskoj. Zaboravili ste lozinku?