Obavijesti za članstvo, Vijesti
utorak, 10. siječanj 2012 00:00

Obavještavamo cijenjene kolegice i kolege, članove Hrvatske komore fizioterapeuta da je Vlada Republike Hrvatske na svojoj prvoj sjednici od 29. prosinca 2011. donijela Uredbu o Izmjeni i dopuni ZZZ-a koju možete pronaći OVDJE.

Hrvatska komora fizioterapeuta je tražila od ministra zdravlja tumačenje iste Uredbe, a dopis možete vidjeti OVDJE.
 
Molimo stoga cijenjene kolege koji su zaposlenici privatnih specijalističkih ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ili poliklinika pri domovima zdravlja da prate daljnje obavijesti na web stranici Komore.
 
                                                                                                      Mirjana Grubišić, predsjednica HKF-a
 
Hrtvatska komora fizioterapeuta, Obavijesti za članstvo
srijeda, 07. prosinac 2011 00:00

Europska regija- Svjetske organizacije za fizikalnu terapiju, od 08 - 09. studenog 2012. god. u Beču, organizira treći po redu edukacijski kongres o obrazovanju fizioterapeuta s ciljem usklađivanja edukacijskih programa diljem europskog prostora.

Hrvatska komora fizioterapeuta kao punopravna članica Svjetske organizacije za fizikalnu terapiju poziva sve predavače na stručnim studijima fizioterapije da  aktivno sudjeluju na istom kongresu.

Opširnije o kongresu možete pročitati na slijedečem linku: http://congress2012.physioaustria.at/

Obavijesti za članstvo, Vijesti
ponedjeljak, 04. srpanj 2011 00:00

Vijesti
petak, 17. lipanj 2011 00:00

Poštovane kolegice i kolege,
Ovu Odluku zajedno sa šifrom (registarskim brojem) koji Vam je dodijelio Hrvatski zavod za javno zdravstvo dostavit ćemo Vam poštanskim putem na Vaše kućne adrese.

Prilog: Odluka Vijeća Komore o izradi pečata

utorak, 14. lipanj 2011 00:00

Hrvatska komora fizioterapeuta permanentno radi na podizanju kvalitete fizioterapijske skrbi i zaštiti fizioterapijske djelatnosti i samog pacijenta kao centra zdravstvene skrbi,  te smo u tom smjeru poslali Prijedlog organizacije jedinica za fizikalnu terapiju u zdravstvenom sustavu RH svim ravnateljima bolnica/ustanova/domova zdravlja te ministru nadležnom za zdravstvo i ravnatelju Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu (dopis u prilogu ispod). Ravnatelj Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu, gospodin Renato Mittermayer nam je dostavio očitovanje na isti Prijedlog te isto očitovanje možete pronaći ispod u prilogu.

1. Organizacija jedinica za fizikalnu terapiju u zdravstvenom sustavu RH

2. Očitovanje Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu

srijeda, 01. lipanj 2011 00:00

U Narodnim novinama br. 147/10 objavljena je Nacionalna klasifikacija zanimanja 2010. – NKZ 10. koja je u potpunosti usklađena s Međunarodnom klasifikacijom zanimanja 2008. – ISCO 08.
U prilozima također možete vidjeti Uredbu Komisije i Preporuku kojima je propisana uporaba ove klasifikacije u statističkim istraživanjima koja se odnose na društvene statistike, a u nastavku teksta prijevod opisa skupine 2264 Fizioterapeuti/fizioterapeutkinje.

Više...

Vijesti
utorak, 31. svibanj 2011 00:00

U linku pod „Obavijest za članstvo“ od sada je rezervirano samo za članove Komore te možete pristupiti istom linku samo ako se logirate sa vašim korisničkim imenom i lozinkom.
Sve obavijesti za članove ćemo stavljati pod taj link te Vas molimo da ako se niste registrirali da to učinite u što skorije vrijeme.

 

Obavijesti za članstvo, Vijesti
petak, 23. travanj 2010 00:00

Hrvatska komora fizioterapeuta je u proteklom razdoblju bila aktivni sudionik dva sastanka održana s predstavnicima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) vezano uz donošenje akata za ugovaranje za predstojeće ugovorno razdoblje od 2010. do 2012. godine.

Postojeći način pregovaranja s predstavnicima HZZO-a je nezadovoljavajući i neprimjeren, jer se odvija na način da nam se iz HZZO-a dostave predloženi akti i zatraži pisano mišljenje na iste u vrlo kratkom roku, obično samo od dva dana. Nakon dostavljenog našeg pisanog mišljenja HZZO nas poziva na sastanak radi pregovaranja o istome. Pregovori se u suštini svode na razgovor gdje djelatnici HZZO-a saslušaju naše stavove i izložene argumente te izvjeste kako nemaju namjere mijenjati akte zbog kojih su Vas pozvali na sastanak, jer se radi o ustaljenoj praksi i „tradiciji“ u Republici Hrvatskoj. 
Više...
Vijesti
srijeda, 21. srpanj 2010 00:00

Hrvatska komora fizioterapeuta aktivno sudjeluje na 18. Međunarodnom Kongresu o medicinskom pravu koji se održava u Zagrebu od 09. do 12. kolovoza 2010. sa predavanjem „Patient's / Client's fundamental rights in physical therapy“.

Više o tome se može saznati na web stranici http://www.2010wcml.com/.

Stranica 11 od 11Prva   Prethodna   2  3  4  5  6  7  8  9  10  [11]  Slijedeća   Posljednje   

 


Svjetska konfederacija za fizikalnu terapiju prepoznaje Hrvatsku komoru fizioterapeuta kao jedino ovlašteno tijelo za fizikalnu terapiju u Hrvatskoj. Zaboravili ste lozinku?